Digitális tábla
Horváth Tünde 2011-04-14

Új technológia az iskolánkban

A Petőfi Sándor Általános Iskolában az informatikai szaktanterem teljes megújulása után, (új számítógépek, teremfelügyeleti szoftver, stb.) felszerelésre került 5 db digitális tábla, amiket pályázaton nyert az iskola notebookokal, kivetítőkkel együtt
A digitális tábla megkönnyíti a szemléltetést, élvezetessé teszi a tanórákat. A tanulók érdeklődése jobban felkelthető, szívesen vesznek részt a munkában, örülnek, ha használhatják a táblát
A tábla többféleképpen is hasznosítható, pl. Internet, oktatóprogramok CD-n. Ilyen előre elkészített, szemléltető, tanító programokat több kiadó is forgalmaz. Ezeknek az árai, a tízezres és százezres árkategóriákban mozognak a tartalmától függően.

A digitális tábla több eszközt is képes kiváltani, pl.: tábla, videó, írásvetítő, diavetítő, CD-lejátszó. Sokszor bizonyul hasznosnak. Bármilyen téma is kerül szóba, mindig lehet találni érdekes, használható ismereteket akár saját programján, akár az Interneten. Minden tantárgy tananyagát szemléletessé teszi. Kiválóan alkalmas prezentációk, képek, filmek bemutatására.

Segíti a differenciáló óraszervezést, az önálló ismeretszerzést és az egyéni fejlesztést egyaránt. Sokféle kiegészítős, átrendezős feladat készíthető a segítségével. Ezek a feladatok bármikor újra használhatóak, könnyen visszanézhetőek a korábbi táblaképek. A geometriai szerkesztések elkészítése nagyon látványos és egyszerű a tábla segítségével.
A gyerekek hamar megtanulják a használatát, és nagyon élvezik.
Rajz órákon lehetőségük nyílt a tábla megismerésére, az érintőképernyő használatának kipróbálására, gyakorlására. A különböző számítógépes programokkal, rajzok, feliratok, ábrák készítésére. Az erről készült fényképek ide kattintva megtekinthetők.

Horváth Tünde

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)