Tisztelt Szülők!

A kisiskoláskor minden gyermek és szülő számára nagy izgalmat és kihívást jelent, de egyúttal sok-sok kellemes élményt is.
Hiszem és vallom, hogy a gyerekekkel meg lehet szerettetni a tanulást, fel lehet kelteni bennük a tudásvágyat.

Szeretnék Önöknek segíteni abban, hogy nyugodt szívvel, meggyőződéssel válasszanak egy olyan iskolát, ahol gyermekük szeretetteljes légkörben tanulhat, képességeinek megfelelően és önmagához mérten eredményesen fejlődhet.

Iskolánkban Meixner Ildikó programjával tanítunk. Tapasztalataink megerősítenek bennünket abban, hogy ezzel a rengeteg játékos tevékenységet rejtő módszerrel sokkal könnyebb az írás és olvasás megtanulása.

2005 szeptembere óta folyik nálunk német nemzetiségi oktatás. A nyelv tanulása mellett a diákok megismerkednek a magyarországi német kisebbség történelmével, kultúrájával, hagyományaival. A német nyelvet heti 5 órában tanulják és gyakorolják a gyerekek. A nyelvtanulás középpontjában a beszédértés, a beszédkészség fejlesztése áll, 1. osztályban kiemelten dalok és versek elsajátítása által, melyeket játékos formában ismernek meg a tanulók.

Tisztelt Szülők! Bízom abban, hogy e sorok elolvasása után megerősödött Önökben az elhatározás, hogy nálunk, a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában indítják el gyermeküket a tudás útján.

Tisztelettel:
Heilig Franciska

Bővebb tájékoztatást , itt találhatnak, és a honlap további részein. KELLEMES BÖNGÉSZÉST! ISMERJÉK MEG ISKOLÁNKAT!

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)