SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, és a településen, a sportolni vágyó diákok számos lehetőség közül választhatnak. A képtárat böngészve a sportesemények fotóit is megtekintheti, aki ide kattint.

Az iskolában működik a sport szakkör, amelyről alább lehet információt kapni.
1. és 2. osztályos tanulóink hetente egyszer úszásoktatáson, és edzésen vesznek részt.

Az iskola jó kapcsolatot ápol
a Bajnok-Diáksport Egyesülettel, ahol röplapdázni lehet,
Takács Attila cselgáncsedzővel, aki a judo oktatást végzi


SPORT SZAKKÖR

Iskolánk tanulóinak a négy kötelező testnevelési órán felül lehetőségük van, hogy mozgásigényüket kielégíthessék, kedvükre mozoghassanak, játszhassanak délutáni sportfoglalkozások keretében.

Kedden délután az alsósok, csütörtökön délután pedig a felsősök sportolhatnak. A foglalkozások megszervezésekor az a cél:

- minél többen vegyenek részt
- érezzék jól magukat
- töltsék hasznosan és egészségesen a szabadidejüket.

A sportszakkör átlagos létszáma 20-25 fő közötti.

A gyerekek nagyon kedvelik a különböző házibajnokságokat, ahol az osztályokból szerveződött kis csapatok mérik össze erejüket, ügyességüket egymással.

Házibajnokságokat a következő sportágakban rendezünk:

- foci
- floorball
- röplabda
- kézilabda.

Az eredmények kihirdetésére az iskolagyűléseken kerül sor, ahol minden résztvevő csapat apró ajándékot kap. Ezen felül, különdíj jár a legjobb kapusnak, a legtechnikásabb játékosnak, a gólkirálynak és a legsportszerűbb csapatnak.

Nagyon büszkék vagyunk azokra a szép sporteredményekre, amelyeket tanulóink a városi és megyei versenyeken értek el, hiszen dicsőséget szereztek iskolánknak és Nemesvámos, Veszprémfajsz községeknek egyaránt. Nagyon fontos az is, hogy minél többen, minél rendszeresebben mozogjanak, sportoljanak, tartozzanak egy olyan közösséghez, ahol jól érzik magukat. Az eredmények ide kattintva tekinthetők meg. 

 

 

Bízom abban, hogy a sport szakköri foglalkozások betöltik azt a szerepet, amelyre hivatottak.Gondolataimat szeretném Szent-Györgyi Albert szavaival zárni:
"A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartozásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira."

Szokolainé Polyák Tünde

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)