ECDL vizsga
Horváth Tünde 2010-04-08

Internet és kommunikáció modul vizsgaeredményei

A Petőfi Sándor Általános Iskolában az ECDL órákra járó 7. és 8. osztályos tanulók közül ebben a tanévben eddig minden jelentkező - 11 fő - eredményes vizsgát tett Operációs rendszer modulból. A tanulás és a vizsgázás azonban itt még nem ért véget, mert a START bizonyítvány megszerzéséhez négy modulból kell vizsgát tenni.

2010. 04. 01-én, csütörtökön 15:30-kor az Internet és kommunikáció modul feladatainak gyürkőztek neki a diákok 45 percben, a Veszprémben lévő ECDL vizsgaközpontban. Annak ellenére, hogy már nem először vizsgáztak még mindig meg kellett küzdeniük a vizsgadrukkal. A feladatok megoldása során fontos volt a tárgyi tudás, a figyelem összpontosítása, a pontos szövegértelmezés, a precíz feladat végrehajtás. A találékonyság és az ötletesség is nélkülözhetetlen szerepet játszott, főleg az Interneten való keresések feladatok során. A sikeres vizsgához minden tényezőnek teljesülnie kellett.

Összességében a tanulók kezdenek felnőni a feladathoz, kellő komolysággal viselve a vizsgázás nehézségeit. Persze hibák, figyelmetlenségek bármikor becsúszhatnak, főleg ennél a modulnál. A túlzott izgalom korlátozhatja a sikeres feladatmegoldást, blokkolva sokszor a kézenfekvő, egyszerű gondolatokat. Azonban lehetőség van a javításra egy újabb vizsgán. A vizsgalapra ugyanis csak megfelelt bejegyzés kerülhet. A sikertelen vizsgának nincs nyoma.
(Az ECDL-ről bővebben itt lehet információt találni. A tanév vizsgaeredményei itt érhetők el. )

Sikeres vizsgát a következő tanulók tettek, nekik a vizsgakártyájukba az Internet és kommunikáció modul mellé a megfelelt - vizsgát tett bejegyzés került:

7. osztályosok: Hamvas Eszter, Kéri Bettina, Kovács Krisztián, Molnár Bence, Pintér Vivien, Suller Janka, Szoboszlai Kristóf

8. osztályosok: Csizmadia Petra, Szabó Balázs

Az iskola nevében gratulálok nekik:
Horváth Tünde informatika tanár

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)