ECDL vizsga
Horváth Tünde 2010-01-24

Operációs rendszer modul vizsgaeredményei

A Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak lehetőségük van ECDL - nemzetközi számítógép-kezelői - vizsgára felkészülni 7. és 8. osztályban. A Magyarországon kívül is elfogadott, bizonyítvány megszerzéséhez úgynevezett modulokból - témakörökből - kell vizsgát tenni, ami gyakorlati és elméleti kérdésekből áll.
Az iskolában a 4 modulból álló, START bizonyítványhoz váltottunk ki vizsgakártyát. Ha mindegyik modulból sikeres vizsgát tesz a tanuló, erről kap egy bizonyítványt.
A későbbiekben lehetősége van még három kiegészítő modulból is vizsgázni, amivel a teljes, hétmodulból álló bizonyítványhoz lehet jutni. (Ennek előfeltétele a START bizonyítvány megléte, illetve azok moduljainak sikeres vizsgája.)
Ha mégsem sikerül valamelyik modulból a vizsga, annak csak annyi következménye van, hogy újra lehet menni vizsgázni. Nincs semmilyen bejegyzés a sikertelen vizsgáról, azaz nincs bukás. A bizonyítvány megszerzésén kívül előnye még, hogy hozzászoknak a vizsgázáshoz, amivel életük folyamán még sokszor fognak találkozni.

Az ECDL órákra járó tanulók közül kilencen mérették meg tudásukat, a Veszprémben lévő ECDL vizsgaközpontban 2010. január 19-én, 16.30-kor kezdődő operációs rendszer témakörből.

Sikeres vizsgát a következő tanulók tettek, nekik a vizsgakártyájukba az operációs modul mellé a megfelelt - vizsgát tett bejegyzés került:

7. osztályosok: Dávid Márk, Hamvas Eszter, Kéri Bettina, Kovács Krisztián, Suller Janka, Szoboszlai Kristóf

8. osztályosok: Talian Zsuzsa, Szabó Balázs

Az iskola nevében gratulálok nekik:
Horváth Tünde informatika tanár

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)