Fergeteg Fesztivál
2019-06-07

Játékos vetélkedő

A Fergeteg Fesztivál 18. alkalommal került megrendezésre alsó és felső tagozatos tanulók részvételével Veszprémvölgy Kolostorok és Kertek helyszínen.
Iskolánkat a 4. osztályosokból álló Vámosi Farkasok csapata képviselte. A megnyitó után egy mérföld futással indult a rendezvény. Az állomások témái, játékos feladatai Veszprém megyéhez köthető hírességekhez kapcsolódtak. Többek között Nagy László Dióverés című verséhez kapcsoltunk képsorokat, összetereltük Kukorica Jancsi szétszéledt nyáját, Jutas vitéz állomáson makettről építettünk városrészt emlékezetből, Gyulaffy László kapitánynak párbajban segítettünk legyőzni a törököt, Fekete István Tüskevár című regényéhez kapcsolódóan szákkal halat fogtunk, Savanyó Jóska betyárnak segítettünk jószágot lopni.
Néhány feladatot elmosott az eső, így az eredményhirdetés is elmaradt, de a képek is tanúskodnak arról, hogy a Vámosi Farkasok megállták a helyüket, s igen jól érezték magukat.
Köszönjük A Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek és a Családokért és Gyermekekért Alapítványnak az élményt.
A képek ide kattintva nézhetők meg.

Kalmár-Fekete Andrea

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)