KIEMELKEDŐ EREDMÉNY MAGYAR NYELVBŐL
Horváth Tünde 2009-11-20

Jót, s jól...

2009. november 19-én a veszprémi Simony Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában anyanyelvi vetélkedőt rendeztek veszprémi és Veszprém környéki csapatok számára.
Szívélyes vendéglátás, igényes környezet , elegáns technikai megoldások jellemezték a verseny szervezését; külön köszönet az oldott, örömteli légkörért.
Ebben az évben emlékezünk Kazinczy Ferenc születésének 250. évére, így a vetélkedő feladatai az évforduló mentén körvonalazódtak.
A részt vevő gyerekek keresztrejtvényt töltöttek ki a XVIII. század irodalmi életének vezéréről ; nyelvújítási csodabogarakkal , mosolyfakasztó, ötletes szóalkotásokkal bíbelődtek; eszperente közmondásokat fordítottak magyarra ; helyesírási totót oldottak meg; a táplálkozással kapcsolatos, székely nyelvjárási kifejezéseket tanultak, s végre legálisan használhatták mobiltelefonjaikat feladatmegoldáshoz: számokkal kódolt szólásokat fejtettek meg a billentyűzet segítségével.

A vámosi csapat tagjai Csizmadia Petra, Suller Janka és Szoboszlai Kristóf voltak. Egyenletesen jó teljesítményükkel a legjobbak lettek, tizenhárom csapatot utasítottak maguk mögé.
Gratulálunk nekik, együtt örülünk sikerüknek!!!

Horváthné Sáry Zsuzsanna
A Veszprémi Napló 2009. 12. 03-i számának a cikke, ide kattintva megtekinthető.
Az oklevél ide kattintva megnézhető

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)