Az iskola felújítása
Horváth Tünde 2015-02-17

Átadási rendezvény

Iskolánkban, a Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában 74 millió forintos támogatással történt meg az intézmény energetikai korszerűsítése. Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretéből nyerte el ezt az összeget Nemesvámos Község Önkormányzata, aki 2013. év elején vállalta fel az iskola működtetését.
A beruházás során az épületben a külső fa nyílászárókat műanyag váltotta fel, a külső homlokzat, padlásfödém, tető hőszigetelése történt meg. A gázkazánok helyett faapríték kazán üzemel már az épületben. A gépészeti felújítás része a termosztatikus radiátorszelep és a puffertartály beépítése is, így nagymértékben csökken a fűtésből adódó fenntartási költség. Arról nem is beszélve, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátása is mérséklődik.
Az Önkormányzat bízik abban, hogy még sokáig képes lesz működtetni az iskolát, hiszen a falu fejlődésének egyik alappillérei a fiatalok, s a bennük rejlő lehetőségek.

Az átadási ünnepségre 2015. február 6-án 10 óra került sor. A rendezvényen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár asszony. Meghívott vendégként továbbá Mihalovics Péter, a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Porga Gyula Veszprém város polgármestere, Némedi Lajos Veszprém város alpolgármestere, továbbá Szauer István a KLIK Veszprémi tankerületének igazgatója.

A fényképek ide kattintva megtekinthetők.
Az iskolánk felújításáról a Veszprémi Naplóban megjelent cikk ide kattintva megtekinthető.
Interneten megjelent írás elolvasásához, ide és ide kell kattintani.

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)