PROGRAMAJÁNLÓ 14. (aug. 21.-23.)
Horváth Tünde 2009-08-19

Magyarok Országos Gyűlése és Vására

Helyszín: Bösztörpuszta
Időpont: 2009.08.21. - 2009.08.23.

A Magyarok Szövetsége az ország legnagyobb szabadtéri találkozóját szervezi meg társadalmi összefogásból idén augusztus 21-23-a között Kunszentmiklós-Bösztörpusztán. A rendezvény díjtalan, sártorozási lehetőség biztosított. A részletes program innen tölthető le.

Felsorolni is sok, mi minden kerül terítékre a három nap alatt, de lesz ezer őstermelő és kézműves országos vására. A Pusztaegyetemen neves magyar tudósok, és közéleti emberek előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Találkozhatnak neves írókkal, költőkkel. A Nemzeti Filmszemlén kiosztják a Szilaj Csikó Díjat, s bemutatják az elmúlt öt év legjobb magyar filmjeit. Megszervezik a kárpát-medencei táncegyüttesek találkozóját, a harcos magyarok, harcművészeti bemutatóját, több tízezer magyar történelmi, települési találkozóját.

A háromnaposra tervezett rendezvényen az ország minden megyéje számtalan programmal, előadóval képviselteti magát. A három színpadon reggeltől estig folyamatos műsort kínálnak a szervezők, ahol a versmondóktól a népdalénekeseken át a nemzeti rockot képviselő zenekarok is fellépnek, de lesz még táncház, íjászat, lovas és baranta bemutató, valamint az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kézművesség, és a népi mesterségek rejtelmeibe is.

További érdekességként ott lesznek a népi gyógyászat jeles ismerői is. Természetesen nem hiányoznak majd most sem a korabeli viseleteinket forgalmazó műhelyek képviselői, mint ahogy számtalan helyen találkozhatunk majd a nemzeti könyvesboltok kínálataival.
A gasztronómia iránt érdeklődők megismerkedhetnek eleink ételeivel, és nem csak éhségüket csillapíthatják, de megismerhetik azok elkészítési módjait is.

A felszabadult, kötetlen kikapcsolódás mellett ideális hely ez mindazok számára, akik újra szeretnék átélni a nemzet közösségteremtő erejét, akiknek fontosak a hagyományaink, kultúránk, történelmünk mélyebb megismerése, és akiknek fontos a nemzet jövője.

Külön gondoltak a gyermekekre, nekik készített programokkal - "Játszótér" - várják a családokat is a szervezők.

A szervezők honlapja

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)