PROGRAMAJÁNLÓ 10. (aug. 4.- 11.)
Horváth Tünde 2009-08-02

IX. Magyar Sziget

Helyszín: Verőce
Időpont: 2009.08.04. - 08. 11.

Idén kilencedik alkalommal szervezik meg a leghíresebb nemzeti ifjúsági fesztivált 2009. augusztus 4-11 között Verőcén, a Csattogó-völgyben.
Mint minden évben, idén is Bethlen Farkas, Verőce polgármestere, a Fesztivál fővédnöke, valamint Poldauf Gábor, Kismaros polgármestere nyitja meg az egyhetes nemzeti tábort augusztus 4-én. Mintegy 10-15 ezer embert várnak a Kárpát-medencéből, az elszakított területekről. A IX. Magyar Sziget Fesztivál mottója: Egy hétre ismét leomlanak a határok. Ebben az évben két tematikus napot is szerveztek, az egyiken a Rongyos Gárda jelentőségéről, a történelmünkből kicenzúrázott eseményről lesz szó, a Pálos napon pedig a Pálos magyar rendről, valamint Pilis titkairól hallgathatnak előadásokat az érdeklődők.

Idén első alkalommal ülnek közös kerekasztalhoz a lengyel, a spanyol, angol, horvát, flamand és természetesen a magyar ifjúsági szervezetek képviselői. A Nemzeti Rock megszokott együttesei idén is fellépnek, köztük lesz a Kalapács, a Beatrice, a Kormorán, a P. Mobil, a Hungarica és az Ismerős Arcok stb. Lesz haditorna bemutató, íjászkodás, kézműves foglalkozás, borkostoló stb.

Már a nulladik napra (augusztus 3.) várják azokat, akik szeretnének segíteni a színpad építésében, valamint az utolsó napon 1500 Ft-os, kedvezményes áron látogatható a Fesztivál. A Magyar Sziget egyhetes programját hasonló lendülettel és lelkesedéssel, szervezik, mint eddig minden állami támogatás nélkül. Ennek ellenére a szervezők nem emelték a tavalyi jegyárakat. A Sziget bejáratánál idén is elhelyeznek majd egy Nagy-Magyarország térképet, amelyen be lehet jelölni, ki honnan érkezett.
A részletes program ide kattintva tekinthető meg.

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)