Kiállításon jártunk
Horváth Tünde 2011-12-06

"Rólunk, nekünk, nélkülük... "

A Holokauszt Emlékközpont és az Agape Kulturális Alapítvány a Vetési Albert Gimnáziumban szervezte meg az Auschwitz Album- Rólunk, nekünk, nélkülük... című vándorkiállítását.
Iskolánk 7-8. osztályos tanulói december 1-én diák tárlatvezetők kalauzolásával ismerkedhettek meg a képekkel és történetükkel.
A "Rólunk, nekünk, nélkülük" címu vándorkiállítás a Auschwitz Album képeiből nyújtott válogatás mellett, Veszprém egykori zsidó közösségének sorsáról tanúskodó dokumentumokat, fotókat tartalmaz.
Az Auschwitz Album egyedülálló képei a Kárpátaljáról Auschwitz-Birkenauba érkező magyar zsidó transzportokat örökítik meg.

Diákjaink írták:
Megrázó volt, mert emberek sorsáról szólt. Igényes volt a tárlatvezetés.
Vodenyák Csilla

Nagyon érdekes és látványos kiállítást láthattunk. A képek tökéletesen átadták a kor szellemét, ahogy az emberek arcán a félelem tükröződött. Kegyetlen eszközökkel próbálták oket a halálba küldeni és ilyenkor mindenki elgondolkozott azon, hogy mihez kezdenénk ha a helyükbe lennénk. A kiállítás előadásán látszott, hogy a diák tárlatvezetok sok munkát fektettek a felkészülésbe.
Bakonyi Alexandra

Nagyon tetszett a kiállítás, mert a díszlet és a képek visszaadták azt az érzést, amit ők átélhettek. Nagyon ügyesek voltak a tárlatvezetők.
Mustos Rebeka

Tetszett a kiállítás, de a történet már nem annyira. Szomorú, hogy régen így bántak az emberekkel.
Fáth Krisztina

A kiállítás számomra megrázó volt, látni az embereket, hogy miket kellett átélniük. Nekem tetszett, érdekes volt.
Papp Dorottya

Szomorú volt, hogy ilyen szörnyű dolog emberekkel megtörtént. Igényes volt a tárlatvezetés.
Csaba Fruzsina

Az esemény képei itt nézhetők meg.

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)