TIOP 1.1.1./07/1 pályázat, zárórendezvény
Horváth Tünde 2011-08-30

Új lehetőségek az oktatásban

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában a 2010-2011-es tanév tavaszán ötmillió forint értékben kerültek beszerelésre pályázaton nyert digitális táblák. Az 5 db táblához projektor, notebook és szervergép is tartozott.
A pályázat végi záró rendezvényt augusztus 25-én, tartotta intézményünk. Az ünnepségen részt vett Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere, Kovács Norbert a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Horváth Zsolt országgyűlés képviselő, Sövényházi Balázs Nemesvámos polgármestere, az iskola tanárai és az érdeklődő szülők.
A megszólalók a beszédek során kiemelték a fejlesztés, oktatásban betöltött szerepének a fontosságát, amelyből a hallgatóság előtt kibontakozhatott a modern iskola jövőképe. Ennek során a diák aktív, cselekvő szerepet tölt be. Önálló tanulásra, gyakorlásra is lehetőséget kap, mert a szerverre feltöltött tananyagokat nem csak az iskolában, hanem akár otthonról is lehívhatja majd. Az új technika természetesen csak egy eszköz, egy lehetőség, amely azonban nem helyettesíti a tanárt. Egy lehetőség a tanítás-tanulás folyamatában.
Az eseményről a Veszprémi Naplóban megjelenő cikk, ide kattintva érhető el.
Az iskolánk fejlesztéséről itt lehet olvasni.

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)