Rajzpályázati siker
Horváth Tünde 2011-03-06

Rajzpályázat a polgári védelem napja alkalmából

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Polágri Védelem Napja alkalmából (március 1.) rajzpályázatot hirdetet, "A vörösiszap kataszrófa, ahogy én láttam" címmel.
Az eredményhirdetésre a Polgári Védelem Napja alkalmából megrendezett ünnepségen került sor március 3-án Várpalotán, a Jó Szerencsét Művelődési Házban.
A rendezvény a Himnusszal vette kezdetét. Talabér Márta, Várpalota polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd Horák Attila polgárvédelmi alezredes mondta el beszédét. Az ünnepi műsor során a résztvevők dalokat hallgattak énekkari előadásában , és magyar néptáncokat néztek meg. Ezután a vörösiszap katasztrófa elhárításában kiemelkedő teljesítményt végzőket jutalmazták. Ezt követte a rajzpályázat eredményhirdetése, amelynek során kivetítőn mutatták be a nyertes alkotásokat. A díjakat Dr. Lauer János tűzoltósági ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem igazgatója adta át.
A Petőfi Sándor Általános Iskola két tanulója is díjazott lett. Az alsó tagozatos korcsoportban I. helyezést ért el Szoboszlai Dániel 3. osztályos diák, a felső tagozatosak közül III. helyezést szerzett Papp Dorottya 7. osztályos tanuló. Oklevéllel és rajzeszközökkel jutalmazták őket. Horváth Tünde felkészítő tanár munkájáért is köszönetet mondtak egy csokor virággal.
Az ünnepséget a Szózat, majd állófogadás zárta.
Az eseményről készült képek itt találhatók.

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)