Egészségnap
Horváth Tünde 2010-04-26

Az egészség megőrzése

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában 2010. április 23-án egészségnapot tartottunk.
Előadóknak az ÁNTSZ-kistérségi, illetve az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetéből kértünk fel munkatársakat.
Iskolánkban már hagyomány, hogy minden év áprilisában egy napot az egészségnek szenteltünk. Fontosnak tartjuk a tanulók egészségmegőrző szokásainak alakítását, a káros szenvedélyektől mentes életmód értékeit tükröző életvitelt. Nagy hangsúlyt helyezünk a megelőzésre (prevencióra).
A nap folyamán, az alsó tagozaton a dohányzásról és az egészséges táplálkozásról hangzott el előadás. A tanulók játékos formában sajátították el azokat az ismereteket, melyek egészségük védelmét szolgálják. Az előadások végén egészséges zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhattak, melynek nagy sikere volt.
Felső tagozaton négy tanóra keretében hallgattak előadásokat a diákok. Szó volt a dohányzásról, önismeretről. Önismereti témák voltak 5. osztályban a serdülő kori változások, 6. osztályban a nemi higiéné, 7. osztályban a barátság, szerelem, 8. osztályban pedig a családtervezés. Új előadásként került a délutáni programba a legális drogok közül az energiaital és a vízipipa. A testdíszítésekből témaként szerepelt a tetoválás és a piercing.
Az előadók felhívták a tanulók figyelmét a fenti szerek veszélyeire, egészségkárosító hatásaikra.
Iskolánkban fontosnak tartjuk a tanulók felvilágosítását, hogy megismerjék az egészséget veszélyeztető szereket, és legyen világos számukra, hogy életminőségük jobbá tételében személyes felelősségük döntő.
A rendezvény képei ide kattintva érhetők el.

Fodor Istvánné
koordinátor

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)