Petőfi-kupa
Horváth Tünde 2010-03-25

Hagyományunk

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában a Petőfi-hetet hagyományosan a Petőfi futás zárta. Azonban ebben a tanévben rendhagyó módon a Petőfi-polgár avatás után, március 19-én került erre sor, ugyanis a kora tavaszi havazás miatt egy hetet halasztani kellett a futóversenyt. Másrészt kistérségi szintre kiterjesztette az iskola, és egy focitornát is kapcsolt hozzá. Vendégek érkeztek Szentgálról és Tótvázsonyból.

Az ünnepélyes megnyitó után hangulatos, zenés gimnasztikával melegítették be izmaikat kicsik és nagyok. A futóknál három korcsoport versenyezett. A lányok, és a fiúk egyaránt 1848 métert futottak. Egyéniben és csapatban évfolyamonként 1-3 helyezett érem, 4-6 helyezett oklevéldíjazásban részesült.
A labdarúgó mérkőzés a községi sportcsarnokban zajlott, ahol 2:0-ra győztek a tótvázsonyi I-II korcsoportos gyerekek a nemesvámosi Petőfi iskola ellen. A verseny után minden résztvevőt szendvics és tea várt az iskola termében. Megvendégelésüket az MTD Hungária Kft. támogatása tette lehetővé, amit ezúton is köszön az intézmény.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen Szokolainé Polyák Tünde igazgatónő és Molnárné Fekete Andrea tanítónő értékelte és adta át a megérdemelt jutalmakat.
A Petőfi-kupát és az összesített sportversenyt a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola nyerte a szentgáli és a tótvázsonyi iskola előtt.
Az első igazi tavaszi délután jókedvben, vidámságban telt.

Petőfi-kupa eseményei ide kattintva tekinthetők meg.

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)