Alcoa Klassz terem
Horváth Tünde 2010-02-05

Átadási ünnepség

Az Alcoa az egyik legnagyobb mecénás jellegű adományozó Magyarországon. A cég a nemesvámosi Petőfi Sándor Iskolát is támogatta 2009-ben, 15.000 USA dollár értékben, amit az intézményünk pályázaton nyert el.

Ezt az összeget egy modern, felszereltségű, multifunkcionális tanterem berendezésére fordítottuk. Elsősorban a nyelvtanítást segítő, korszerű nyelvi labor készült, de más tantárgyak tanítására, valamint fejlesztésre is alkalmas.

Az átadási ünnepségre 2010. február 5-én, 15.30-kor került sor. Elsőként az iskola tanulói adtak rövid műsort, németül, angolul, majd magyarul. Felkészítő tanáraik, Heilig Franciska, Szmetán Ferenc, és Horváthné Sáry Zsuzsanna elégedetten figyelhették diákjaik hibátlan szereplését.
Éberhard Ilona tanárnő, rövid prezentáció keretében bemutatta, hogyan változott át a régi technika terem erre a modern kor termékeit használó oktatási ponttá.
Ezután Szokolainé Polyák Tünde igazgatónő mondott köszöntőt.
Az ünnepséget megtisztelte dr. Poór Zoltán egyetemi docens, a veszprémi Pannon Egyetemről, aki a nyelvtanítás fontosságáról és módszertanáról szólt röviden.
Őt követte az Alcoa Köfém Kft. nemesvámosi gyáregység igazgatója, Surmann János úr, aki a cég mecénási szerepről, annak fontosságáról beszélt.
Rövid bemutatót láthattunk Pfaff Kornél ügyvezető igazgató úrtól, aki ismertetőt adott arról a modern oktatási rendszerről, az XClassz programról, amely ebben a teremben is kiépítésre, telepítésre került.
Végezetül mindenkit megvendégelt az iskola egy kisebb állófogadáson.

A terem készítésének képei itt nézhetők meg.
Az átadási ünnepség fotói itt tekinthetők meg.

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)