Digitális munkarend indítása - teszt üzem
2020-03-16

Tisztelt Szülők!

Intézményünk a Google osztálytermet fogja használni.

Ehhez szükséges

  • internet csatlakozás,

  • számítógép,

  • gmail-es e-mail cím.

Az a diáknak, akinek nincs gmail-es címe, szükséges, hogy regisztráljon egyet. 14 év alatti diák esetében kérjük, hogy a Szülő végezze el az e-mail cím elkészítését (ha olyan születési dátumot adnak meg, ami szerint a regisztráló 14 év alatti, internetes szülői hozzájárulási igazolást is kér a levelező szolgáltató).

Nem célszerű, ha a szülő a saját, mindennap használt e-mail címét adja meg, mert a Google osztályterem, minden tevékenységéről e-mail is fog érkezni. Tehát a távtanuláshoz szükséges egyet létrehozni, amit csak a diák használ. Az a diák, akinek már van saját e-mail címe, annak ezt nem kell elvégeznie.

Tanulni való tananyag, és teendők 18-ig (szerdáig):

További információk:

A későbbiekben a diák órarendje alapján, és az iskolai csengetési rend szerint indulna az oktatás. Reméljük mindenkinek sikerül a becsatlakozás. Ez még csak egy próbaüzem.
Terveink szerint jövő hétfőtől már normál üzemmódra tudunk váltani, és egyre zökkenő mentesebben zajlik majd a digitális munkarend.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a gyermek tegyen eleget a tankötelezettségnek - az órák látogatásának! Aki nem vesz ebben részt, a hiányzásának száma alapján osztályozó vizsgára, vagy tanévismétlésre kötelezhető. A normál üzemmód indulásakor már mindenkinek jelen kell lennie a Google osztályteremben.

A számonkérések, osztályzások módjáról később kapnak információt az iskol honlapján, illetve a tantárgy tanítójától. ( A tájékoztató videókból erről is szerezhetők információk.)

Kérjük, mindenki türelmét! A tantestület folyamatosan dolgozik a digitális munkarend megfelelő kialakításán, de ez időt vesz igénybe.

 

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)