Karácsonyi műsor
Horváth Tünde 2009-12-19

Boldog Karácsonyt!

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai és tanárai minden évben ünnepi műsorral kedveskednek a település lakosságának. Idén december 18-án, 17 órai kezdettel vette kezdetét a fontos esemény a sportcsarnokban, amelyet sok-sok hét kitartó munkája előzött meg. Próbák, gyakorlások, szervezési munkálatok eredménye összpontosult izgalommá aznap a színpadon, hogy a legtökéletesebb bemutatót láthassa a nézőközönség.
Az iskola diákjain kívül a rendezvényen meghívott szereplők is felléptek, színesítve a műsort.

Az igazgatónő beszéde nyitotta a karácsonyi hangulatot, amit az azt követő versek, énekek, jelenetek teljesítettek ki. Régi hagyományokat, népszokásokat is életre keltettek a diákok, de a nemzetiségi, és a modern táncok lépési is megdobogtatták a színpad deszkáit. Az énekkarok dalai betöltötték a csarnokot, felcsendítve a Karácsony hangjait. Elgondolkodtató történet szólt az emberek lelkéhez a Karácsony igazi tartalmáról, a szívükhöz pedig gyönyörű, vetített képek találtak utat, Ady Endre versével. Zárásként felragyogtak a fények a feldíszített fenyőn, szikráztak a csillagszórók, amíg szállt a tiszta dallam.
Az ünnepi műsor után az ajándékosztás sem maradt el. Minden diák narancsot és szaloncukrot kapott.
Az eseményről ízelítőt adó fényképek ide kattintva böngészhetők.

Karácsonyi játszóház
Horváth Tünde 2009-12-14

Ügyes kezek

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola karácsonyi játszóházában - december 11-én péntek délután - aki időt szánt rá, próbára tehette az ügyességét, ötletességét. Ehhez papírt, szalmát, agyagot, valamint a tanárok segítségét vehette igénybe, miközben játszva tanulta az anyagok és eszközök használatát. A szorgos és igyekvő kezek alatt sorban készültek az ajándéknak is kiváló tárgyak. A különböző helyszíneken üdvözlőkártyák, fenyő- és asztaldíszek, szobrocskák teremtődtek szorgalomból, és kitartásból.
Az eseményről ízelítőt adó fényképek ide kattintva böngészhetők.

Mikulás az iskolában
Horváth Tünde 2009-12-07

Piros ruhás, fehér szakállú vendég a tanórán

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolába is ellátogatott a Mikulás, de nem december 6-án reggel érkezett, hanem már péntek délelőtt. Szent Miklós püspök nyomdokain haladva, ajándékokkal kedveskedett a diákoknak. Gyümölcsöt és cukorkát osztogatott. A Krampuszai kíséretében, végig látogatta az osztályokat, ahol elbeszélgetett a gyerekekkel arról, hogyan viselkednek otthon és az iskolában.
Az esemény képei ide kattintva nézegethetők.

Rajzpályázati sikerek
Horváth Tünde 2009-12-03

Kitűnő alkotások

A hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola, a Gábor Áron Napok keretében rajzpályázatot hirdetett a Veszprémi Többcélú Kistérségi Társulásba tartozó Veszprém környéki és a meghívott iskolák számára.
A Pályázat témája:
- Alsó tagozat: "Meseországban jártam, s a következőket láttam"
- Felső tagozat: Hangulatok és érzelmek a színek tükrében.
Egy tanuló egy tetszőleges technikával készített A/4-es formátumú, felkasírozott munkával pályázhatott.

A képeket független szakértői zsűri bírálta el, és a beérkezett művekből kiállítást rendeztek.

A rajzpályázatra 131 mű érkezett. A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói kiváló eredményt értek el.
Az iskolánból kiállításra került munkák a következők (emléklapot kaptak):
Takács Boglárka 2. o.: Meseváros, Angyal Vivien 2. o.: Meseország, Kovács Ildikó 3. o.: Kacsalábon forgó vár, Csőgör Boglárka 3. o.: Varázslat, Eszenyi Alexandra 3. o.: Táltos paripa, Cseh Regina 3. o.: A szörny, Hajgató József 4. o.: A törpék világa, Biki Dominika 4.o.: A mesék faluja.
Hunyadvári Laura 5.o.: A macska vágya - különdíj, Papp Dorottya 6.o.: Ősz a hegyi faluban - 1. díj, Bócsa Szelina 6. o.: Boszorkány erdő, Bakonyi Alexandra 6. o.: Ősz - 3. díj, Kovács Krisztián 7.o.: Balatoni vihar - 1. díj, Suller Mátyás 7.o.: Hideg idő, Bors Rebeka 8. o.: Hideg hegyek, Nyíri Melinda 8.o.: Romantika, Horváth Viktória 8.o. Múló idő - 3. díj, Német Melinda Gina 8.o.: Gondolatörvény.

Díjazott munkák a következők (oklevélben és könyvjutalomban részesültek):

Papp Dorottya 6.o.: Ősz a hegyi faluban - 1. díj

Bakonyi Alexandra 6. o.: Ősz - 3. díj

Hunyadvári Laura 5.o.: A macska vágya - különdíj

Kovács Krisztián 7.o.: Balatoni vihar - 1. díj

Horváth Viktória 8.o. Múló idő - 3. díj

Gratulálok az iskola nevében!
A pályázaton kiállított munkák ide kattintva nézhetők meg.
Horváth Tünde rajz tanár

 

Új játszótér az iskolában
Horváth Tünde 2009-12-01

Szép és hasznos...

Szép és hasznos kültéri játékokkal bővült a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola. Az előkerti udvarban egy csúszdás játszóvár, egy mászóka, és egy homokozó került fölállításra. A játszóteret az alsó tagozatos diákok nagy örömmel vették birtokba. A napközisek a délutáni szabadidejüket vidáman tölthetik el itt.

Kérünk mindenkit, hogy az eszközökre vigyázzon!
A játékok megbecsülésével lehet leginkább kifejezni a köszönetet azoknak, akik időt és pénzt áldozva lehetővé tették a tér kialakítását.
Köszönjük.

A munkálatokról és a játszótérről ide kattintva tekinthetők meg a fényképek.

Judo siker
Horváth Tünde 2009-11-30

Szép eredmények

A magyar cselgáncs szakosztályok országos serdülő bajnokságát Szekszárdon rendezték meg. A Veszprém Judo SE sportolói a hetedik helyet szerezték meg. A csapat tagjaként részt vett a versenyen Szoboszlai Kristóf, a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola 7. osztályos tanulója.
Veszprémi Napló cikke (2009. 11. 21. ) Ide kattintva megtekinthető.

Győrben a Széchényi Kupán is szerepeltek az iskolánkban járó cselgáncsozó diákok. A versenyen első helyen végzett Szoboszlai Dániel 2. osztályos tanuló, harmadik helyen pedig Szoboszlai Soma negyedik osztályos tanuló.
Veszprémi Napló cikke (2009. 11. 28. ) Ide kattintva megtekinthető.

Gratulálunk nekik.

A NÉMET NEMZETISÉGI TAGOZAT KIMAGASLÓ EREDMÉNYE
Horváth Tünde 2009-11-23

14. KULTURWETTBEWERB IN WASCHLUDT
KI MIT TUD? VÁROSLŐDÖN

Időpont: 2009. nov. 20. 11 óra
Résztvevők: 22 iskola, 9 tánccsoportja, 65 versmondója.
A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai által elért kiváló eredmények:

Tánckategóriában:
- az iskola tánccsoportja 2. helyezett (ezüstérem)
Felkészítő: Peidl Éva

Vers, próza kategóriában:
-1-2. osztály: Czvetkó Bendegúz (2.oszt.) 4. helyezett
Felkészítő: Kovácsné Kauker Katalin

-3-4. osztály: Varga Dominika (3.oszt.) 4. helyezett
Felkészítő: Heilig Franciska

Mundart kategóriában:
- felső tagozat: Farkas Lili (5.oszt.) 4. helyezett
Felkészítő: Peidl Éva

Külön gratuláció: Kovács Réka 5. osztályos tanulónak is!

A versmondók mindegyike rész vehet az országos döntőn, melyet tavasszal Mosonmagyaróvárott rendeznek meg, valamint felkészítő tanárukkal együtt ellátogathatnak Szekszárdra a német színház egy előadására.

Peidl Éva
A fényképek ide kattintva nézhetők meg.

ÍRÓ DIÁK - DIÁK ÍRÓK - Német nemzetiségi verseny
Horváth Tünde 2009-11-23

KI MIT TUD? - Városlődön

Elérkezett a várva várt nap. Reggel indultunk el Városlődre. Kaptunk új ruhákat, amiket Éva néni anyukája varrt. Köszönet érte. Nagyon sok versenyző volt a helyszínen a megye iskoláiból. Versmondók, tánccsoportok, énekkarok, hangszeres zenészek. Izgalommal vártuk, hogy mikor kerülünk sorra, és annál is izgatottabbak voltunk az eredményhirdetésnél. A tánccsoport második helyezést ért el, de a versmondók is hasonlóan jól szerepeltek, így örömmel indultunk a ködös úton hazafelé.

Városlőd, 2009. nov. 20.
Kovács Anita, Kovács Ildikó

A fényképek ide kattintva nézhetők meg.

Jótékonyság az iskoláért
Horváth Tünde 2009-11-23

Erzsébet napi bál

A nemesvámosi Kultúrotthonban 2009. november 21-én (szombaton) 20 órai kezdettel rendezte meg a Szülői Munkaközösség az Erzsébet napi bált. A megjelentek az 500 Ft-os belépőjeggyel a diákokat támogatták.
Néhányan, akik nem jöttek el, úgy segítették az iskolát, hogy beküldték a jegy árát az osztályfőnöknek. Köszönet nekik is. Sajnos azonban az idei bevétel jóval elmaradt az előző évitől.

A meglepetés műsort Peidl Éva tanárnő és a húgának gyönyörű éneke nyitotta meg. Magyar és német népdalokat adtak elő. Őket két rock and roll pár fergeteges tánca követte, amiben szerepelt iskolánk nyolcadikos tanulója, Horváth Kristóf. Zárásul a Szülői Munkaközösség western táncának élénk ritmusa teremtette meg a vidám hangulatot. A műsort a közönség elismerő tapssal köszönte meg.
Sajnálhatják, akik elmulasztották ezt a vigasságot.

A bál pillanatai ide kattintva tekinthetők meg.

KIEMELKEDŐ EREDMÉNY MAGYAR NYELVBŐL
Horváth Tünde 2009-11-20

Jót, s jól...

2009. november 19-én a veszprémi Simony Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában anyanyelvi vetélkedőt rendeztek veszprémi és Veszprém környéki csapatok számára.
Szívélyes vendéglátás, igényes környezet , elegáns technikai megoldások jellemezték a verseny szervezését; külön köszönet az oldott, örömteli légkörért.
Ebben az évben emlékezünk Kazinczy Ferenc születésének 250. évére, így a vetélkedő feladatai az évforduló mentén körvonalazódtak.
A részt vevő gyerekek keresztrejtvényt töltöttek ki a XVIII. század irodalmi életének vezéréről ; nyelvújítási csodabogarakkal , mosolyfakasztó, ötletes szóalkotásokkal bíbelődtek; eszperente közmondásokat fordítottak magyarra ; helyesírási totót oldottak meg; a táplálkozással kapcsolatos, székely nyelvjárási kifejezéseket tanultak, s végre legálisan használhatták mobiltelefonjaikat feladatmegoldáshoz: számokkal kódolt szólásokat fejtettek meg a billentyűzet segítségével.

A vámosi csapat tagjai Csizmadia Petra, Suller Janka és Szoboszlai Kristóf voltak. Egyenletesen jó teljesítményükkel a legjobbak lettek, tizenhárom csapatot utasítottak maguk mögé.
Gratulálunk nekik, együtt örülünk sikerüknek!!!

Horváthné Sáry Zsuzsanna
A Veszprémi Napló 2009. 12. 03-i számának a cikke, ide kattintva megtekinthető.
Az oklevél ide kattintva megnézhető

Korábbi hírek:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108.

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)