PAPÍRGYŰJTÉS HÓESÉSBEN
Horváth Tünde 2009-10-15

Szorgoskodók a zimankóban

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjait idén megtréfálta az időjárás. Senki sem gondolta volna, hogy az elmúlt időszak kánikulája után, néhány napig lesz csak ősz, majd hirtelen télre vált az idő. A papírgyűjtés első napja, heves széllel és esővel nyitott, ami a következő reggelre havazásba csapott át. Óriás, fehér pelyhek között gyűlt a papír, emelkedett az újrahasznosításra kerülő hulladék szintje a konténerben.
A diákok, amit bírtak, hozták. Cipelték az újságokat, folyóiratokat, széthullott ócska irkákat. Ki a hóna alá kapta a csomagot, ki talicskába rakta, ki kis kocsira. Sokan kértek segítséget a szüleiktől, nagyszüleiktől. Utánfutón is gördültek be papírhegyek.
Idén bizony elmondható a rendezvényről. Emberes munka volt.
Köszönet mindenkinek, aki nem ijedt meg a zord időtől. Aki, hozta, rakta és mérte a papír. Cidriztünk ugyan egy kicsit, de megérte. Ebből a szemétből újra papír lesz, néhány fát biztosan megmentettünk a kivágástól.

A papírgyűjtés képei ide kattintva nyílnak meg.

ISKOLÁNK DIÁKJÁNAK SPORTSIKERE ORSZÁGOS VERSENYEN
Horváth Tünde 2009-10-12

Kiemelkedő siker judoban az országos bajnokságon

2009. október 11-én Baján országos judo bajnokságot rendeztek az 1998-ban született sportolók részére.
A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákja,
Papp Ferenc 5. osztályos tanuló
41 kg-ban indult, és az előkelő 5. helyezést érte el. Gratulálunk neki, büszkék vagyunk rá.

 

IDŐSEK NAPJA
Horváth Tünde 2009-10-09

AZ IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-én, köszöntjük őket. Így tettek a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai is.

Nagy lelkesedéssel vettünk rész október 4-én, az idősek napja alkalmából a településen szervezett ünnepségen. A sportcsarnokban verset, mesét mondtunk, jelenetet adtunk elő, majd az énekkar egy szép dallal zárta a fellépésünket: "Néked zeng ez a dal" címmel.

Szereplők:
3. osztályosok: Csőgör Boglárka, Eszenyi Alexandra, Hegyi Barnabás, Kovács Anita, Kovács Ildikó, Papp István, Pintér Dominika, Szakaszits Fanni, Varga Dominika.
4. osztályosok: Barabás Klaudia, Faller Bettina, Regenye Dániel.
Énekkar.

Kovácsné Kauker Katalin

 

AZ ARADI VÉRTANÚKRA EMLÉKEZTÜNK
Horváth Tünde 2009-10-06

1848/49-ES SZABADSÁGHARC HŐSEI

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai idén is megemlékeztek az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtábornokról és a Pesten golyó általi halára ítélt első felelős magyar miniszterelnökről. Olyan emberek voltak ők, akik felemelt fejjel vállalták a hazáért a halált, példát mutatva becsületből. A tragikus órák szívszorító pillanatait élesztették fel az ötödik osztály tanulói, Horváthné Sáry Zsuzsanna tanárnő rendezésében. Köszönet nekik, hogy segítettek életben tartani ezzel a halhatatlan férfiak emlékét, és az eszmét, amit képviseltek. Mert az hal meg igazából, akire nem gondol már senki. Álljon itt a névsor, kik azok, akik átlépték a halált:

Lázár Vilmos főtiszt (ezredes), Gróf Dessewffy Arisztid tábornok, Kiss Ernő tábornok, Schweidel József tábornok, Lovag Poeltenberg Ernő tábornok, Török Ignác tábornok, Lahner György tábornok, Knezics Károly tábornok, Nagysándor József tábornok, Gróf Leiningen-Westerburg Károly tábornok, Aulich Lajos tábornok, Damjanich János tábornok, Gróf Vécsey Károly, gróf Batthyány Lajos első magyar miniszterelnök.

Az emlékműsort a képeink őrzik, amelyek itt érhetők el.

ISKOLÁNK DIÁKJAINAK SPORT SIKERE
Horváth Tünde 2009-10-05

Köztársaság Kupa megyei atlétikai verseny

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai közül két tanuló vett részt szeptember 28-án, a Veszprémben megrendezett atlétikai versenyen. Közel ötszáz diáksportoló mérte össze erejét és ügyességét. A petőfis diákok kiválóan szerepeltek az évfolyamaikban, büszkék vagyunk rájuk. Gratulálunk!

Csomai Dávid 6. osztályos tanuló:
- 1. helyezett távolugrásban
- 2. helyezett kislabda dobásban

Kovács Krisztián 7. osztályos tanuló:
- 12. helyezett kislabda dobásban

TUTTI Kupa cselgáncs verseny

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai közül többen vettek részt a Koroncón megrendezett versenyen. A petőfis diákok itt is kiválóan szerepeltek a súlycsoportjukban. B üszkék vagyunk rájuk, gratulálunk!

- 1. helyezett Szoboszlai Soma 3. osztályos tanuló
- 2. helyezett Papp Ferenc 5. osztályos tanuló
- 2. helyezett Szoboszlai Dániel 2. osztályos tanuló
- 3. helyezett Takács Boglárka 2. osztályos tanuló
- 4. helyezett Linczmayer Enikő 3. osztályos tanuló
- 4. helyezett Szoboszlai Kristóf 7. osztályos tanuló


BŰVÉSZ AZ ISKOLÁBAN
Horváth Tünde 2009-09-30

A bűvész és a kisinasai

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola Diákönkormányzata, Szalma Csilla tanárnő szervezésének köszönhetően, ebben a hónapban Varga Attila bűvészt hívta meg. A fiatal előadó a műsorát zenére összeállított "varázslattal" nyitotta meg, amelyben eltűntetett tárgyakat, majd máshonnan újból előhúzta azokat. Napilapból gyümölcslevet töltött pohárba, kendőt tojássá változtatott, lyukas hengerekből szalagot gombolyított elő. Szétvágott legyezőt újra sértetlenné tett, kötelet bottá egyenesített, kártyákkal bűvészkedett. Sőt még sétapálcát is lebegtetett.

Az előadás másik részében, bevonta a diákokat is, akik nagy kedvvel vettek benne részt. Labdákat, kendőket, pénzérméket, kártyákat használt a gyerekek segítségével. Bemutatta a csoda könyvét, amely bűvészhez méltóan hol üres volt, hol kártyalapokkal telt meg, máskor pedig útmutatót tartalmazott a "varázslatokhoz".
Mesélt a bűvészetről, szívesen válaszolt a kérdésekre, de a titkait nem adta ki. Pár trükköt megtanított még búcsúzóul, amit nagy igyekezettel próbált elsajátítani a közönség.

A vidám hangulatú délután kellemesen telt, mindenki jól érezte magát.
Ide kattintva böngészhetők a varázslát idejéről készült fényképek.

A bűvész honlapját itt lehet meglátogatni.

LÁTOGATÁS AZ ÓVODÁBA
Horváth Tünde 2009-09-29

Az iskola és az óvoda kapcsolatának ápolása

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola tanárai szeptember 28-án, mukaidő után ellátogattak a település óvodájába, hogy elmélyítsék az együttműködést az óvodapedagógusokkal. Nagyon fontosnak tartotta mind a két fél a találkozót, mert mind az óvoda, mind az iskola a gyermekek érdekében munkálkodik. Kiemelt feladatnak tekintik a minél zökkenőmentesebb átlépést egyik intézményből a másikba.

A vendéglátók végigvezették a vendégeket a megszépült, természetes anyagokat tartalmazó csoportszobákba, és a többi helyiségekbe is. Megmutatták a fejlesztő játékokat, a gyermekek alkotásait, ismertették, hogyan készítik fel az iskolára a kisgyerekeket. Ízelítőt nyújtottak kivetített fényképekkel a tevékenységeikből.

A tanárok az előző évi "ovisuli" program tapasztalatait osztották meg az óvónőkkel, majd egyeztették az idei tervezett "ovisuli" eseményeit is. Bemutatkozott a leendő elsős tanító néni Kovácsné Kauker Katalin, és közös tevékenységre invitálta meg a nagycsoportosokat, az iskola Márton napi rendezvényére.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult. A látogatás során kiemelt gondolatként szerepelt a szülők minél szélesebb tájékoztatás, a párbeszéd fontossága, hogy a gyermek minden lehetőséget megkaphasson az optimális fejlődéshez, ami az óvoda és az iskola pedagógusainak a legfőbb célja.

A látogatás során készült fényképek itt érhetők el.

ISKOLÁNK DIÁKJAINAK JUDO SIKERE
Horváth Tünde 2009-09-24

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói közül sokan sportolnak, többen a cselgáncsot választották. Az országos judo bajnokságot megelőző versenysorozat előtt, regionális vetélkedőt rendeztek Tatabányán, amelyen ők is részt vettek. Takács Attila tanítványai szép eredményt értek el, büszkék vagyunk rájuk.

Első helyezést szerzett: Szoboszlai Dániel
Második hely: Takács Boglárka
Negyedik hely: Szoboszlai Soma
Ötödik hely: Szoboszlai Kristóf

Gratulálunk nekik! Ide kattintva megtekinthető a Veszprémi Napló 2009. 09. 19-én megjelent cikke az eseményről.

ÚJ KÉPEK A HONLAPON
Horváth Tünde 2009-09-23

Az előző, a 2008 / 2009-es tanév új fotóalbumokkal bővült. Az akkori első osztályosokról készült felvételek között böngészhet az, aki rákattint az albumok címeire.
Anyák napja
Farsang

Kirándulás
Veszprémfajszra
Úszásoktatás

Köszönet a szülőknek a fényképekért, hogy megosztották velünk az emlékeket.

SZÜRETI FELVONULÁS
Horváth Tünde 2009-09-18

Hagyomány Nemesvámoson

Szüreti felvonulást rendezett szeptember 12-én a település, amelyen a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai is részt vettek. A régi hagyomány jelent meg mai korunk eszközeivel, viseletével keveredve. A vidám hangulat, a közösségi együttlét kapcsolta össze a múltat és a jelent, megőrizve a szüretelés, a termésbetakarítás örömét. Idősek és fiatalok, lovasok és kerekesek vonultak együtt a nyárias napsütésben, emlékezetessé téve a szombat délutánt.
Az esemény hangulatából ízelítőt nyújtó képek ide kattintva érhetők el.

Korábbi hírek:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111.

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)