Judo siker
Horváth Tünde 2009-11-30

Szép eredmények

A magyar cselgáncs szakosztályok országos serdülő bajnokságát Szekszárdon rendezték meg. A Veszprém Judo SE sportolói a hetedik helyet szerezték meg. A csapat tagjaként részt vett a versenyen Szoboszlai Kristóf, a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola 7. osztályos tanulója.
Veszprémi Napló cikke (2009. 11. 21. ) Ide kattintva megtekinthető.

Győrben a Széchényi Kupán is szerepeltek az iskolánkban járó cselgáncsozó diákok. A versenyen első helyen végzett Szoboszlai Dániel 2. osztályos tanuló, harmadik helyen pedig Szoboszlai Soma negyedik osztályos tanuló.
Veszprémi Napló cikke (2009. 11. 28. ) Ide kattintva megtekinthető.

Gratulálunk nekik.

A NÉMET NEMZETISÉGI TAGOZAT KIMAGASLÓ EREDMÉNYE
Horváth Tünde 2009-11-23

14. KULTURWETTBEWERB IN WASCHLUDT
KI MIT TUD? VÁROSLŐDÖN

Időpont: 2009. nov. 20. 11 óra
Résztvevők: 22 iskola, 9 tánccsoportja, 65 versmondója.
A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai által elért kiváló eredmények:

Tánckategóriában:
- az iskola tánccsoportja 2. helyezett (ezüstérem)
Felkészítő: Peidl Éva

Vers, próza kategóriában:
-1-2. osztály: Czvetkó Bendegúz (2.oszt.) 4. helyezett
Felkészítő: Kovácsné Kauker Katalin

-3-4. osztály: Varga Dominika (3.oszt.) 4. helyezett
Felkészítő: Heilig Franciska

Mundart kategóriában:
- felső tagozat: Farkas Lili (5.oszt.) 4. helyezett
Felkészítő: Peidl Éva

Külön gratuláció: Kovács Réka 5. osztályos tanulónak is!

A versmondók mindegyike rész vehet az országos döntőn, melyet tavasszal Mosonmagyaróvárott rendeznek meg, valamint felkészítő tanárukkal együtt ellátogathatnak Szekszárdra a német színház egy előadására.

Peidl Éva
A fényképek ide kattintva nézhetők meg.

ÍRÓ DIÁK - DIÁK ÍRÓK - Német nemzetiségi verseny
Horváth Tünde 2009-11-23

KI MIT TUD? - Városlődön

Elérkezett a várva várt nap. Reggel indultunk el Városlődre. Kaptunk új ruhákat, amiket Éva néni anyukája varrt. Köszönet érte. Nagyon sok versenyző volt a helyszínen a megye iskoláiból. Versmondók, tánccsoportok, énekkarok, hangszeres zenészek. Izgalommal vártuk, hogy mikor kerülünk sorra, és annál is izgatottabbak voltunk az eredményhirdetésnél. A tánccsoport második helyezést ért el, de a versmondók is hasonlóan jól szerepeltek, így örömmel indultunk a ködös úton hazafelé.

Városlőd, 2009. nov. 20.
Kovács Anita, Kovács Ildikó

A fényképek ide kattintva nézhetők meg.

Jótékonyság az iskoláért
Horváth Tünde 2009-11-23

Erzsébet napi bál

A nemesvámosi Kultúrotthonban 2009. november 21-én (szombaton) 20 órai kezdettel rendezte meg a Szülői Munkaközösség az Erzsébet napi bált. A megjelentek az 500 Ft-os belépőjeggyel a diákokat támogatták.
Néhányan, akik nem jöttek el, úgy segítették az iskolát, hogy beküldték a jegy árát az osztályfőnöknek. Köszönet nekik is. Sajnos azonban az idei bevétel jóval elmaradt az előző évitől.

A meglepetés műsort Peidl Éva tanárnő és a húgának gyönyörű éneke nyitotta meg. Magyar és német népdalokat adtak elő. Őket két rock and roll pár fergeteges tánca követte, amiben szerepelt iskolánk nyolcadikos tanulója, Horváth Kristóf. Zárásul a Szülői Munkaközösség western táncának élénk ritmusa teremtette meg a vidám hangulatot. A műsort a közönség elismerő tapssal köszönte meg.
Sajnálhatják, akik elmulasztották ezt a vigasságot.

A bál pillanatai ide kattintva tekinthetők meg.

KIEMELKEDŐ EREDMÉNY MAGYAR NYELVBŐL
Horváth Tünde 2009-11-20

Jót, s jól...

2009. november 19-én a veszprémi Simony Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában anyanyelvi vetélkedőt rendeztek veszprémi és Veszprém környéki csapatok számára.
Szívélyes vendéglátás, igényes környezet , elegáns technikai megoldások jellemezték a verseny szervezését; külön köszönet az oldott, örömteli légkörért.
Ebben az évben emlékezünk Kazinczy Ferenc születésének 250. évére, így a vetélkedő feladatai az évforduló mentén körvonalazódtak.
A részt vevő gyerekek keresztrejtvényt töltöttek ki a XVIII. század irodalmi életének vezéréről ; nyelvújítási csodabogarakkal , mosolyfakasztó, ötletes szóalkotásokkal bíbelődtek; eszperente közmondásokat fordítottak magyarra ; helyesírási totót oldottak meg; a táplálkozással kapcsolatos, székely nyelvjárási kifejezéseket tanultak, s végre legálisan használhatták mobiltelefonjaikat feladatmegoldáshoz: számokkal kódolt szólásokat fejtettek meg a billentyűzet segítségével.

A vámosi csapat tagjai Csizmadia Petra, Suller Janka és Szoboszlai Kristóf voltak. Egyenletesen jó teljesítményükkel a legjobbak lettek, tizenhárom csapatot utasítottak maguk mögé.
Gratulálunk nekik, együtt örülünk sikerüknek!!!

Horváthné Sáry Zsuzsanna
A Veszprémi Napló 2009. 12. 03-i számának a cikke, ide kattintva megtekinthető.
Az oklevél ide kattintva megnézhető

MEGHÍVÓ - JÓTÉKONYSÁGI BÁLRA
Horváth Tünde 2009-11-19

Tisztelt Szülők és Tanárok!

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Munkaközössége nevében szeretettel meghívjuk Önöket a nemesvámosi Kultúrotthonban 2009. november 21-én (szombaton) 20 órai kezdettel megrendezésre kerülő Erzsébet napi báljára.

A belépőjegyek ára 500 Ft személyenként, amely magában foglalja egy rövid meglepetésműsor megtekintését 21 órai kezdettel.
Belépőjegyek a helyszínen válthatók.

A bál bevételét a tanulók javára fordítjuk.

Szeretnénk, ha a rendezvényen minél többen vennének részt.
Szíves támogatásukat előre is köszönjük!

Szülői Munkaközösség

ÍRÓ DIÁK - DIÁK ÍRÓK - Őszi túra
Horváth Tünde 2009-11-19

Házi feladat

Túra a római kori halomsírnál.

"Kalandra fel!" jelszóval, szülőkkel, tanárokkal túrázni indultunk.

A római kori halomsírnál feladatot kaptunk Feri bácsitól. Össze kellett gyűjteni a természetbe nem illo tárgyakat, és papír róka vadászatból versenyeztünk. Jutalmul csokit kaptunk. Az összegyűjtött tárgyakból, szemétből, kiderült, hogy jártak itt előttünk.

Találtunk egy otthagyott bicikli belsőt, egy terepszínu nadrágot, egy elvesztett női cipőt és egy gyerekcsizmát. A terepszínű nadrágról gondoltam, hogy egy katona járhatott itt, aki kerékpáron szállított egy nőt és egy gyereket. A bicikli kereke nem bírta a súlyt, ezért szerelni kellett. A rossz gumi a bokrokon kötött ki.

Festő is dolgozhatott a környéken, aki a katonát látva megijedhetett és kesztyűjét, ecsetjét eldobva Baláca felé menekült.

Az ott talált flakonokról és újságpapírokról, már sose fogjuk megtudni, hogy a katonáé, vagy a festőé voltak-e. Azt viszont biztosan gondolhatjuk, hogy az előttünk járók nem ismerték a szelektív hulladékgyűjtést, mert szennyezték a természetet.

- Regenye Dániel Péter -4.o. tanuló
2009. 11. 15.
A képek itt érhetők el.

Őszi túra - élménybeszámoló
Horváth Tünde 2009-11-19

Kalandra fel!  

Lelkes gyerekekkel és szülőkkel a fajszi kálváriához és a kilátóhoz gyalogoltunk. Utunk a vámosi székely kaputól indult. Első megállónk a halomsírnál volt, ahol a gyerekeknek előre kitett (és sajnos mások által is ott hagyott) természetbe nem illő tárgyakat, valamint színes papírból készített rókafejeket kellett összegyujteniük. A jutalmuk müzli csoki volt. Ezután a mezei úton, Balácán keresztül Veszprémfajszra tartottunk. A fajszi kertek alatt vezetett az utunk, ahol Papp anyuka egy láda lovasi, ízletes almával várta a túrázókat. Kis pihenő és egy alma után folytattuk utunkat a kálváriára, ahol Sáska Tibor festőművész beszélt nekünk az egyes stációkról. Eközben a nap is ránk ragyogott, és a szél elfújta a ködöt.

A dombtetőn a szép kilátás, a magunkkal hozott szendvics és a tiszta levegő volt a jutalmunk.

Majd kincskeresés következett. Az elrejtett csokiérméket térkép alapján kellett megkeresniük a gyerekeknek.

Négyórás vidám kirándulás után örömmel, kellemesen elfáradva (legalábbis a felnőttek) visszaértünk Vámosra.

Köszönjük Sáska Tibor művész úrnak az idegenvezetést, a Papp családnak az ízletes almát, valamint a szülőknek, hogy gyermekeikkel együtt eljöttek a túrára.

- Feri bácsi -
A képek itt érhetők el.

KI MIT TUD?
Horváth Tünde 2009-11-18

A SZÍNPADON

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, ebben a tanévben is versenyezhettek egymással a diákok. Az esemény 2009. november 18-án 14.30-kor kezdődött a település kultúrházában.
A résztvevők megmutathatták mit is tudnak, milyen eredményhez vezetett a kitartó gyakorlás.
Azonban nem csak az ő munkájuk jelent meg a teljesítményükben, mert ott álltak mellettük a segítők. A tanárok, a szülők, azok, akik támogatták a felkészülést. A néhány percet, hosszú előkészület előzte meg.
A résztvevők szemében ott tükröződött az igyekezett, és az izgalom, amikor kiálltak a megtelt kultúrház színpadára. Mindenki rájuk figyelt, csak őket nézte és hallgatta. Az izgalom tovább fokozódott, amikor az értékelésre került a sor. Reménykedve várták a zsűritagok által felmutatott pontokat, mennyi is lesz a végeredmény.
Minden kategóriában az első három helyezett jutalmat kapott, de a többiek sem távoztak üres kézzel. Az emléklap sorain kívül, a résztvevők lelkében örökre ott marad a diákévek között ez a próbatétel. Senki sem szégyenkezhetett, minden résztvevő megállta a helyét.
Az esemény képei ide kattintva nézhetők meg.

EREDMÉNYEK

Vers kategória:
1. Varga Dominika 3. o.
2. Kovács Ildikó 3. o.
3. Kovács Anita 3. o.

Humor kategória:
1. Farkas Lili és az 5. osztályosok (jelenet)
2. Szoboszlai Dániel 2. o.-Czvetkó Bendegúz 2. o.
3. Hajgató József 4. o.

Német vers kategória:
1. Farkas Lili 5. o. - Varga Dominika 3. o.
2. Kovács Réka 5. o.
3. Czvetkó Bendegúz 2. o. - Varga Ádám 2. o.

Ének - zene kategória:
1. Graczár Dávid 8. o.
2. Kamarakórus
3. Váradi Tamás 3. o.

Tánc kategória:
1. Tánccsoport
2. Baráth Kitti 1. o.

ÜNNEPSÉG AZ ALCOA ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSÁNAK ELNYERÉSÉRE
Horváth Tünde 2009-11-18

Húszan kaptak támogatást az Alcoa-tól

Az Alcoa az egyik legnagyobb mecénás jellegű adományozó Magyarországon. Iskolánkat is támogatták 2009-ben, 15.000 USA dollár értékben, amit az intézményünk pályázaton nyert el.

Ezt az összeget egy modern, felszereltségű, multifunkcionális tanterem berendezésére fordítja az iskola, amelynek a kialakítása jelenleg is zajlik. Elsősorban a nyelvtanítást segítő, korszerű nyelvi labor készül, de más tantárgyak tanítására is alkalmas lesz.

Az Alcoa Alapítvány 2009. évi adományaival kapcsolatos ünnepségre november 11-én, délután három órakor került sor az Alcoa-Köfém Kft. Klubházában. Ide meghívták Sári Lajost, Nemesvámos polgármesterét és a Petőfi Sándor Általános Iskola képviselőjét, Szokolainé Polyák Tünde igazgatót. A vendégek a Sulitükör 2008-2009-es számával, és Petőfi Sándor verses kötetével kedveskedtek.
A rendezvényről beszámolt a Fejér Megyei Hírlap is. A cikk, ide kattintva tekinthető meg .

Korábbi hírek:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111.

(copyright: Petőfi Sándor Általános Iskola)